Inici | Qui som? | Finalitats | On som | Activitats | Contacteu amb nosaltres

AGENDA D'ACTIVITATS - MES DE DESEMBRE DEL 2011

Hotel d'Entitats de Gràcia
Per a més informació trucar dilluns tarda al 932 13 15 12

Dies 12 i 19 dilluns - Taller de Pintura, 5 a 7 tarda
Dies 12 i 19 dilluns - Taller d'Ioga, 5 a 6 tarda
Dies 13 i 20, dimarts - Tridimensional de 5 a 7 de la tarda
Dies 14 i 21, dimecres - Català avançat 10,30 a 12 migdiaSortida d'història i natura: Priorat i Terres de l'Ebre

Pont de la Puríssima, dies 8, 9 i 10 de desembre del 2011

PREU PERSONA CAMBRA DOBLE: SOCIS 290 € NO SOCIS 310 € Suplement cambra individual: 40 €
(Confirmar al 932803760 o a correu@donesavui.cat i ingressar import al cc de La Caixa 2100 1190 74 0200104244 posant nom i cognoms)

Lloc sortida: C/ de Còrsega (costat muntanya) / cantonada Pg. Gràcia
Hora: 8 h. Matí


Primer dia: Barcelona – Siurana – Scala Dei – Tortosa
Visitarem la bonica vila de Siurana, al capdamunt de les escarpades muntanyes de Prades, a una alçada de 770 m, amb unes magnífiques vistes sobre el riu i la vall que queda als seus peus. La seva història ja és compartida pels antics romans, grecs i àrabs.
A continuació ens dirigirem a l a Cartoixa d'Scala Dei o “escala de Déu” visita obligada per a conèixer els orígens de la comarca del Priorat, ja que el Prior, que dóna nom a la comarca, podia exercir justícia i era el batlle general del pobles de la comarca actual, un paratge singular, protegit per la Serra Major de Montsant. La cartoixa va subsistir set segles fins el 1835, els monjos poblaren els camps, construïren molins i, difongueren el conreu de les vinyes. Avui dia es poden visitar les seves ruïnes, en un recorregut comentat a través dels 3 claustres, l'església i el refectori, així com per una cel·la reconstruïda amb tot detall. Dinarem en un restaurant de l'entorn i anirem cap a Tortosa: els seus carrers, la seva gent, el patrimoni històric i artístic, els paisatges que l'envolten, el riu Ebre...

Segon dia: Tortosa – Delta de l'Ebre
Un dia de natura pel Parc Natural de la desembocadura del riu, que dóna nom al conjunt de les terres de l'Ebre, amb una riquesa de flora i fauna que el fan únic i excepcional. És la zona humida més important de Catalunya i es configura com un immens triangle -gairebé una illa- envoltat d'aigua i unit a terra ferma per la que fou l'antiga línia de costa. Un espai on es confonen les barreres entre cel i terra, terra i aigua, aigua dolça i salada, camps de conreu o vegetació autòctona.
Farem diferents parades a les llacunes més importants del Parc, L'Encanyissada, la Tancada, punts característics com El Trabucador, (prolongació terrestre d'uns 6 Km. de llarg per uns 100 metres d'ample), que comunica el Delta amb la Punta de la Banya i, podrem observar (des dels punts autoritzats), les diferents espècies d'aus que interactuen en aquests espais protegits: Flamencs, polles d'aigua, fotges, garses reals, imperials i comuns, diferents espècies d'ànecs, etc. Per copsar-ne tot l'encant farem un passeig en barca endinsant-nos en els canyissars i els braços del riu.

Tercer dia: Tortosa – Pinell de Brai – Miravet – Benifallet
Després d'esmorzar sortirem per visitar obres tan importants com e l Celler Cooperatiu del Pinell de Brai, anomenat "Catedral del Vi", obra de Cèsar Martinell, deixeble d'en Gaudí. A la façana principal hi ha un fris de ceràmica vidrada, obra del pintor ceramista Xavier Nogués.
Tot seguit anirem al castell templer de Miravet, obra dels mestres cistercencs vinguts de la Provença, antiga fortalesa medieval d'origen andalusí, tranformada i ampliada pels cavallers del Temple en un Castell, convent d'esperit croat (s. XII), part d'estil romànic tardà i part gòtic de transició. Està considerat com un dels millors exemples de l'arquitectura religiosa i militar de l'Orde del Temple a tot Occident. Pujarem en taxi fins dalt en un r ecorregut pel Castell, el pati d'armes, el refectori, el celler, el claustre i l'església, ... descobrirem els espais des del punt de vista arquitectònic, artístic i funcional i així coneixerem qui eren i com vivien els templaris.
Abans de dinar passejarem en un típic llagut de l'Ebre per gaudir amb les magnifiques vistes de les ribes i la majestuositat de les aigües del riu. Dinarem en un bon restaurant a Benifallet i a una hora raonable tornarem a Barcelona.


Concert especial de Festes: música folk, cançons tradicionals i de Nadal, The Beatles,... una mica de tot
Dia 16 de desembre, divendres
Lloc: Casal Loiola, carrer Balmes 138, sala polivalent
Hora: 9 vespre (21 h.) gratuïtAGENDA D'ACTIVITATS - MES DE NOVEMBRE DEL 2011

Hotel d'Entitats de Gràcia
Per a més informació trucar dilluns a la tarda al 932 13 15 12

Dies 7, 14, 21 i 28, dilluns - Taller de Pintura, 5 a 7 tarda
Dies 7, 14, 21 i 28, dilluns - Taller d'Ioga, 5 a 6 tarda
Dies 8, 15, 22 i 29, dimarts - Tridimensional de 5 a 7 de la tarda
Dies 2, 9, 16, 23 i 30, dimecres - Català avançat 10,30 a 12 migdia


Dinar-col.loqui de dona a dona
a càrrec de Pepa Ninou, responsable del Programa Civisme i Valors de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, sobre De camí cap els valors emergents
Dimarts, 15 de novembre del 2011
Lloc: Restaurant La Farga, Rambla de Catalunya, 8
Hora: 3/4 de 2 del migdia
Preu: Associades 20 € No Associades 23 €
Confirmar assistència al tel.932 803 760


Dinar especial de festes
Com cada any ens retrobarem en un ambient festívol per celebrar tots junts l'arribada de les festes de Nadal, que, de ben segur són les més representatives de l'any, aquelles que ens fan pensar i desitjar un món millor per a tots els que ens envolten.

Dia 26 de novembre del 2011
La celebració serà al Restaurant Barceloneta, un lloc en el qual menjar és un plaer i la bona companyia, com a requisit indispensable, en el nostre cas està del tot garantida.
Lloc: C/ de L´Escar, 22 Port dels Pescadors
Hora: 2 del migdia
Preu: 60,- € ingressar a La Caixa c.c. 2100 1190 74 0200104244 tot posant nom i cognoms

AGENDA D'ACTIVITATS - MES D'OCTUBRE DEL 2011

Hotel d'Entitats de Gràcia
Per a més informació trucar dilluns a la tarda al 932 13 15 12

Dies 3, 10, 17, 24 i 31, dilluns - Taller de Pintura, 5 a 7 tarda
Dies 3, 10, 17, 24 i 31, dilluns - Taller d'Ioga, 5 a 7 tarda
Dies 4, 11, 18 i 25, dimarts - Tridimensional de 5 a 7 de la tarda
Dies 5, 19 i 26, dimecres - Català avançat 10,30 a 12 migdia


Dinar de Dona a Dona, sobre Descobrir les claus dels productes làctics i de l'alimentació equilibrada a càrrec d'una dietista de la casa Danone
Dia 4 d'octubre, dimarts
Hora: 3/4 de 2 del migdia
Lloc: Hotel Rívoli, Rambles, 128
Preu: Associades 22 € No Associades 25 €


Visita al Museu Picasso
Dia 16 d'octubre, diumenge
Hora: 5 tarda
Lloc: C. Montcada, 15-23
“No hi ha cap pintura, cap dibuix meu que no respongui exactament a una visió del món”, Picasso. Va viure a Barcelona uns anys fonamentals: els del seu període de formació. Amb Barcelona va establir i va mantenir uns forts lligams per tota la seva vida. A Barcelona hi va voler tenir el seu museu.


Sortida d'història i natura: la Noguera i el Pallars

Dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre
Sortida: 8 h del matí
Lloc: Autocar Pg. de Gràcia / Còrsega
Preu: 275,00€ socis/sòcies (cambra doble) - 295,00 € no socis/sòcies
Suplement cambra individual: 75,00 €Primer dia: Barcelona – Balaguer – el Montsec
En companyia d'en Pep Espar farem una visita al centre històric de Balaguer, les seves muralles, els seus monuments... tot un món centenari. A continuació anirem a Sta. Maria de les Franqueses per fer una passejada pel Camí dels poetes i conèixer l'ambiciós projecte de reconstrucció històrica. Cap el migdia arribarem a l'Hotel Hostatgeria del Monestir de Santa Maria de Bellpuig les Avellanes a Os de Balaguer i, un cop distribuïdes les habitacions, dinarem. A la tarda farem la visita guiada al Monestir, monument històrico-artístic del segle XII, finalitzant amb un audiovisual sobre la comarca a la sala capitular del Monestir. Soparem al Restaurant del mateix Monestir per gaudir de la nova oferta gastronòmica “Menú Astronòmic del Montsec”. Per acabar el dia anirem al Centre d'Observació de l'Univers on veurem l'exposició permanent, el parc de telescopis, i el planetari l'ull del Montsec amb una cúpula de 12 m. de diàmetre per contemplar en directe el firmament.

Segon dia:
Després d'esmorzar sortirem per seguir la ruta dels llacs: Camarasa, Tarradets, Sant Antoni, un espai obert on l'aigua és protagonista indiscutible. El dinar serà al Restaurant d'Els Terradets amb vistes al pantà. També visitarem el Castell de Mur exemple excepcional d'arquitectura no religiosa del segle XI. Al costat s'hi troba la Col·legiata de Santa Maria de Mur. A nivell arquitectònic, constitueix un dels exemples més interessants d'arquitectura canonical, per les dimensions de l'església del s. XI, pel magnífic claustre del XIII i pel complex d'instal·lacions que l'envolta. Havia tingut pintures murals, de gran qualitat i interès, però actualment estan repartides entre el Museum of Fine Arts de Boston i el Museu d'Art de Catalunya. La imatge del Sant Crist del segle XIII, va ser cremada el 1936. Una muralla al voltant del Castell de Mur i el monestir ho convertiren en una gran fortificació. El conjunt fou declarat Monument Històrico-Artístic d'Interès Nacional l'any 1920. Retorn a l'Hotel Hostatgeria del Monestir a temps que, qui ho desitgi pugui assistir a la Pregària de la tarda. Sopar i Castanyada.

Tercer dia:
Àger: Col·legiata de Sant Pere i el seu Claustre és un conjunt monumental format pel recinte emmurallat de la vila, pel castell i per les dependències del monestir canonical, situat en terres de frontera entre cristians i musulmans. El castell fou el nucli més antic perquè la seva situació estratègica el feia un lloc molt cobejat. Entre les seves pedres s'amaga el pas del temps, la vida d'abans i la història dels qui hi van viure (a dins, senyors feudals; a fora, un poble al servei dels senyors). Són la gent que van colonitzar la terra i la van continuar treballant i defensant al llarg del temps, que van construir els castells i que formaren i poblaren les viles. Dinar i després d'uns dies plens d'experiències retorn a Barcelona.

AGENDA D'ACTIVITATS - MES DE SETEMBRE DEL 2011

Bateig de la geganta dedicada a la Núria Feliu
dia, 21 de setembre
a 2/4 de 8 del vespre, a la Plaça Iberia de Sants

AGENDA D'ACTIVITATS - MES DE JULIOL DEL 2011Sortida creuer fluvial pel Rhin

Les valls del Rhin, Mosella i el Main. Estrasburg i el Parlament Europeu. Essències Medievals d'Alemanys
Del 21 al 28 de Juliol 2011

Si existeix una Vall amb història i màgia, aquesta no pot ser cap altra que la Vall del Rhin, al bell mig de l´anomenada Ruta Romàntica Alemanya. Paisatges encisadors, pobles extrets de la més remota llegenda, castells medievals i ciutats nobles guarneixen el curs del Rhin conferint-li un sabor únic, aromatitzat amb els famosos vins de Rudesheim. En aquest viatge descobrirem la màgia del Rhin romàntic, del Mosel.la pintoresc i dels bonics paisatges del Main. Un viatge fascinant i captivador!

 

PREU PERSONA SOCI/A 1.390,00€ EN CABINA DOBLE FINS 31/3/11 A partir abril 1.415,00€
NO SOCIS/SÒCIES +25 € (SUPLEMENT CABINA INDIVIDUAL: 250,00 €, LIMITADES)

Més informació (arxiu pdf)

AGENDA D'ACTIVITATS - MES DE JUNY DEL 2011

Hotel d'Entitats de Gràcia
Per a més informació trucar dilluns tarda al 932 13 15 12

Dies 6 i 20 dilluns - Taller de Pintura, 5 a 7 tarda
Dies 6 i 20 dilluns - Taller d'Ioga, 5 a 6 tarda
Dies 7, 14 i 21, dimarts - Tridimensional de 5 a 7 de la tarda
Dies 1, 8, 15 i 22, dimecres - Català avançat 10,30 a 12 migdia


Conferència-col.loqui sobre Com solucionar dolors articulars i musculars, vertígens, migranyes i altres molèsties a través d'una columna sana , a càrrec de Lluís Manent

Dia 22, dimecres
Hora: 1 del migdia (13 h.)
Lloc: Col·legi Ll. Filosofia i Lletres, Rbla. Catalunya, 8, pral.

A continuació farem el Dinar d'Home a Dona, en companyia d'en Lluís Manent
Lloc: La Farga, Rbla. Catalunya, 8
Hora: 3/4 de 2 del migdia

Preu: associades 20 € No associades 22 €

Confirmar assistència al 932 80 37 60


Sortida a Jaca, Portal Pirinenc
De l'11 al 13 de juny del 2011

PREU PER PERSONA EN CAMBRA DOBLE: 365,00 € Socis — 375,00 € No socis
Suplement per habitació individual: 45,00 €-

Situada als peus dels grans cims centrals dels Pirineus, la ciutat de Jaca es mostra de manera bipolar, d'una banda, com un gran portal geogràfic de pas entre el sud de la Gàl·lia i el Nord Peninsular i, alhora també com un gran portal espiritual emmarcat dins la Ruta xacobea del Camí de Sant Jaume. Una autèntica joia arquitectònica de la ciutat de Jaca és la Catedral , la primera construïda en estil romànic a tot el territori peninsular. Així mateix pels voltants de la seva comarca trobem el Monestir de San Juan de la Peña, màxim exponent del món eremític en aquestes impactants terres de l'Alt Aragó, que alhora ens ofereixen recòndits paisatges i espais de gran esplendor com el Parc Natural d'Ordesa i racons encisadors com Torla, Sallent de Gállego, Biescas, etc... amb tradicions i festes de caire popular i, sense oblidar-nos, del renovat i innovador Balneari de Panticosa.

Més informació (arxiu pdf)

AGENDA D'ACTIVITATS - MES DE MAIG DEL 2011

Dinar-col.loqui de dona a dona
a càrrec de Il.lma Sra. Maite Fandos, regidora Ajuntament Barcelona sobre Viure en democràcia, tota una aventura participativa Dijous, 12 de maig del 2011
Lloc: Hotel Rivoli, Rambles, 128
Hora: 3/4 de 2 del migdia
Preu: 25 €
Confirmar assistència al tel.932 803 760

AGENDA D'ACTIVITATS - MES D'ABRIL DEL 2011

Hotel d'Entitats de Gràcia
Per a més informació trucar dilluns tarda al 932 13 15 12

Dies 4, 11 i 18, dilluns - Taller de Pintura, 5 a 7 tarda
Dies 4, 11 i 18, dilluns - Taller d'Ioga, 5 a 7 tarda
Dies 5, 12, 19 i 26, dimarts - Tridimensional de 5 a 7 de la tarda
Dies 6, 13, 20 i 27, dimecres - Català avançat 10,30 a 12 migdia


Dia de CIU. Acte polític amb Xavier Trias, A. Duran Lleida i Artur Mas
Dia 3 d'abril , diumenge
Hora: 12,15 del matí
Lloc: Parc de la Ciutadella


Calçotada a l'Espluga de Francolí, Hostal del Senglar

Dia 9 d'abril, dissabte
Sortida: 8,15 h del matí
Lloc: Autocar Pg. de Gràcia / Còrsega
Preu: 55,00€ socis/sòcies - 58,00 € no socis/sòcies
Programa:
Esmorzar: pa amb tomàquet, embotits, vi, aigua i cafè (inclòs en el preu)
Visita guiada al Museu del Vi i del cava, edifici modernista
Visita a la fàbrica de carquinyolis Cobo
Visita guiada a les coves naturals, museu de prehistòria i de geologia
Calçotada: calçots amb salsa, escudella de pagès, carn a la brasa, crema, aigua, vi i cafè

AGENDA D'ACTIVITATS - MES DE MARÇ DEL 2011

Hotel d'Entitats de Gràcia
Per a més informació trucar dilluns tarda al 932 13 15 12

Dies 7, 14, 21 i 28, dilluns - Taller de Pintura, 5 a 7 tarda
Dies 7, 14, 21 i 28, dilluns - Taller d'Ioga, 5 a 7 tarda
Dies 1,8, 15, 22 i 29,, dimarts - Tridimensional de 5 a 7 de la tarda
Dies 2, 9, 16, 23 i 30, dimecres - Català avançat 10,30 a 12 migdia


Conferència-col.loqui a càrrec del Dr. Pere Giralt que ens farà unes Reflexions sobre la vellesa
Dia 15, dimarts
Hora: 12 del migdia
Lloc: Col.legi Llicenciats en Filosofia i Lletres, Rbla. Catalunya, 8 principal

i a continuació

Dinar d'home a dona al restaurant La Farga
Preu associades: 20 € No associades: 25 €


Visita guiada al cementiri Modernista del Poble Nou
Un tour històric, que ens mostrarà a nivell artístic, arquitectònic i escultòric, els panteons més remarcables. Serà com un manera d'endinsar-se a la història recent de Catalunya a través d'un continent i un contingut tan especial com aquest jardí dels àngels.
Dia 20, diumenge
Lloc: Av. Icària, s/n. Porta principal - Autobusos Línies 14, 26, 36 i 41
Hora: 12,15 h Metro Línia 4. Estació Llacuna, sort ida c/ de la Ciutat de Granada

Visita guiada a les cases modernistes de Sant Joan Despí
Començant per Can Negre, seu de l'Exposició Homenatge a Jujol, en la que hi participa la nostra companya Montserrat Marchante, en les seves peces de laca japonesa hi podrem descobrir, en una al·legoria al Parc Güell, la delicadesa de les formes i l'amor a la natura.
Dia 26, dissabte
Lloc trobada: 1a Parada del tramvia (Av. Diagonal / Pl. Francesc Macià)
Hora: 9 h. del matí
En acabar hi ha la possibilitat de quedar-nos a dinar, confirmar-ho al 932803760


Concert solidari de l'Escolania de Montserrat
Els diners de les entrades es destinaran integrament a Intermón Oxfam per a finançar els camps de refugiats sudanesos al Txad.
Dia 18, divendres
Lloc: Monestir de Sant Cugat
Hora: 9 vespre (durada aprox. 2 h.)
Preu: 12 euros (també fila 0 per donatius).
Més informació: 93 589 45 53

AGENDA D'ACTIVITATS - MES DE FEBRER DEL 2011

Hotel d'Entitats de Gràcia
Per a més informació trucar dilluns tarda al 932 13 15 12

Dies 14, 21 i 28, dilluns - Taller de Pintura, 5 a 7 tarda
Dies 14, 21 i 28, dilluns - Taller d'Ioga, 5 a 7 tarda
Dies 1,8, 15 i 22, dimarts - Tridimensional de 5 a 7 de la tarda
Dies 2, 9, 16 i 23, dimecres - Català avançat 10,30 a 12 migdia


Dinar Extraordinari de Festes, en el prestigiós restaurant Gran Casino Costa Brava de Lloret de Mar
D'alta qualitat internacional i amb un equip de professionals de gran prestigi, que han obtingut una estrella Michelin. Ens obsequiaran amb el Menú Black Jack, com podeu veure amb un nom propi d'un casino. Abans gaudirem de la visita a llocs emblemàtics de la Vila.
Dia 5 de febrer, dissabte
Sortida: 11 del matí, Autocar Pg. de Gràcia / Còrsega (Jardins Palau Robert)
Lloc: Gran Casino Costa Brava, Lloret de Mar
Preu: 58,00 €

Visita exposició Rutes d'Aràbia
Terra d'intercanvis que ens presenta una civilització dinàmica i original que, malgrat les difícils condicions naturals, ha sabut treure partit de la seva situació geogràfica, lloc de pas de les rutes entre les costes de l'oceà Índic o els països de la Banya d'Àfrica amb Egipte, Mesopotàmia i el món mediterrani.
Dia 17, dijous
Lloc: Caixa Fòrum, Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8, Montjuïc
Hora: 2/4 de 5 de la tarda

Conferència “Barcelona, una ciutat per viure-hi més que per veure” amb en Xavier Trias i Vidal de Llobatera, president del Grup Municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona.
Organitzada per la Fundació Catalunya Oberta
Dia 8, dimarts
Lloc: Hotel Majèstic, Passeig de Gràcia, 90
Hora: 18.30 hores
Cal confirmar l'assistència al telèfon 93 490 64 54